Ми часто додаємо арахісову пасту як смачний додаток у подарункові боксики, а коли приходить свіженька поставка, то вже за день-два зникає майже більша її половина з полиць.

Приємно, що так багато людей розділяють нашу любов до арахісової пасти, бо це дійсно не тільки смачний, але і дуже корисний смаколик.

В цій статті пропонуємо розібратись чим так корисна арахісова паста та чому вона завоювала своє стабільне місце на кухонних полицях багатьох людей.

Чим корисна арахісова паста?

Арахіс сам по собі дуже корисний продукт, як і будь-які горіхи. Він збагачений рослинним білком, корисними жирами, клітковиною, мінералами та амінокислотами.

Арахіс, як і арахісова паста, має властивість швидко насищати організм і втамовувати відчуття голоду, тим самим дозволяючи не переїдати та не набирати зайвих калорій. Саме тому цільнозерновий тост з арахісовою пастою – швидкий та корисний перекус.

Ось ще декілька корисних переваг арахісовою пасти:

- містить безліч поживних вітамінів як В1, В2, А, Е, РР, а ще фолієву кислоту, кальцій, залізо, магній, йод, фосфор, цинк та багато інших мікроелементів;

- збагачена рослинними жирами, білком і, як додаток в раціоні, чудово поповнює запаси білка в організмі у вегетаріанців та сприяє зміцненню, росту м’язів при наборі маси у спортсменів;

- швидко втамовує відчуття голоду завдяки великому вмісту клітковини та харчових волокон;

- покращує обмін речовин в організмі та сприяє покращенню травлення і швидкому засвоєнню їжі.

Як бачите, такий продукт як арахісова паст буде дійсно корисною і незамінною складовою у вашому раціоні. Проте, не кожна арахісова паста однаково корисна, коли будете обирати арахісову пасту в магазині –уважно читайте склад.

 

Як обрати арахісову пасту?

Купляючи арахісову пасту, важливо читати склад. Головне правило: чим менше інгредієнтів, тим вона корисніша.

В ідеалі, склад арахісової пасти має містити арахіс, сіль або цукор – все! У складі можуть бути цілком натуральні додатки як журавлина, ваніль чи шоколад. Всі інші складові додають в масс-маркет виробництві для того, щоб подовжити термін зберігання і ніяких підсилювачів смаку, сторонніх олій і т.д. у складі натуральної арахісової пасти (від якої дійсно буде користь) не має бути.

Особливу увагу треба звертати на транс-жири, що також можуть бути у складі, вони як раз не несуть ніякої користі для організму, а навпаки можуть викликати негативні наслідки.

Консистенція пасти ніяк не вказує на її натуральність, вона може бути кремова, рідка або більш тягуча, а може бути з шматочками арахісу – це залежить суто від помолу. Обирайте ту, яка вам більше смакує.

Ціна. Коштувати натуральні арахісові пасти можуть дорожче за фабричні, вони мають значно менший термін придатності, але і містять значно більшу користь.

До речі, якщо помітите трохи олії, коли відкриєте баночку арахісової пасти – не хвилюйтесь, це цілком нормальний і природній процес, просто перемішайте пасту перед вживанням.

Сподіваюсь тепер ви розібрались як обрати арахісову пасту. Щоб вона приносила максимум користі, давайте розберемось скільки варто її вживати впродовж дня, з чим її краще їсти без шкоди для фігури та які є небанальні шляхи її використання.

Арахісова паста

 

З чим їсти арахісову пасту?

Здавалося б – все просто: намащуєш на цільнозерновий тост, зверху баначик і смакуєш. Так, це дійсно найшвидший, досить смачний і супер простий варіант для швидкого перекусу. Але далеко не єдиний!

Якщо подивитись американські фільми, то саме тости з арахісовою пастою та джемом, або панкейки з арахсовою пастою на сніданок – самий розповсюджений варіант. Чим же ще можна урізноманітнити споживання арахісової пасти? Ось декілька ідей:

- додавати ложку арахісової пасти у вівсянку чи творог, разом з подрібненими горіхами і бананом;

- смакувати із сирниками замість сметанки чи цукрового варення;

- робити корисну закуску на пікнік і подавати баночку арахісової пасти разом із нарізаними яблучками, морквою, селерою, грушкою та бананом;

- міксувати як заправку до салатів і поєднувати арахісову пасту разом із бальзамічним оцтом та кунжутною чи оливковою олією – буде дуже смачно;

- додавати у випічку як от кекс з арахісовою пастою і шоколадними крихтами (наш улюблений варіант), домашнє горіхове печиво, різні тарти і т.д.;

- робити вегетаріанські цукерки з сухофруктів;

- поєднувати із фруктовими салатами чи смузі;

- просто їсти ложкою з банки, коли хочеться чогось смачненького!))

 

Арахісова паста Maslotom

Ну і давайте не забувати, що все добре і корисно, коли в міру.

Арахісова паста досить висококалорійний продукт, хоча навіть дієтологи включають його в свої дієти, варто пам’ятати: в 100 грамах міститься майже 600 калорій.

Харчова цінність продукту: білки - 16%; вуглеводи - 9%; жири - 75%.

Так, наприклад, якщо ви слідкуєте за фігурою і притримуєтесь дієти, норма арахісової пасти в день – 1 столова ложка (приблизно 20г). Якщо ж ви займаєтесь спортом і набираєте масу, то можна збільшити норму від 2 ложок і більше. В звичайному раціоні можна не обмежувати себе 1-2 ложками, але і передати – не варто.

Якщо ж ви ще досі не знайомі з арахісовою пастою, або куштували тільки американську чи з супермаркетів, то дуже радимо спробувати натуральну пасту від ТОМ, яку вони самостійно виготовляють на своєму міні-виробництві у Львові.

Замовити можна у нас на сайті і одразу зібрати милий, подарунковий боксик для когось.

 Арахісова паста

 Арахісова паста

 Арахісова паста

Або завітавши в один з наших шоурумів:

Львів, вул. В. Винниченка 4

Тернопіль, вул. Замкова 3

Івано-Франківськ, вул. Незалежності 36а

Хмельницький, Кам'янецька 52/2