Антисептик – невід’ємна річ в умовах карантину яка, здалося б, є у кожного.

В реальності, він може і є у кожного, але самий стандартний з аптеки чи супермаркету, який пахне спиртом. В той час як ароматні, якісні антисептики коштують дорожче і на них не завжди хочеться витрачати кошти.

Тому, в сучасних карантинних буднях, хороший і ароматний антисептик – корисний і кльовий подарунок.

Як дарувати: як маленький, милий подарунок-комплімент, який показує вашу турботу чи вдячність за щось; як додаток в боксик з різними дрібничками.

З тим, що приємно пахущій антисептик хороший подарунок, начебто визначилися. Тепер давайте вирішимо, як же вибрати «хороший антисептик» і не прогадати з якістю і ароматом.

 

Як обрати антисептик?

1. Антисептична дія. Уважно читайте склад, бо назва «антисептик» чи «санітайзер» не завжди гарантія ефективності.

Антисептик – це перш за все дезінфікуючий засіб, тому важливо, щоб вміст етилового спирту був не менше 60-70%. Саме антисептики на основі спирту мають найбільш ефективну протидію не лише бактеріям, але і вірусам. Антисептичними засобами із вмістом спирту більше 70% можна обробляти як руки, так дезінфікувати поверхні.

 

2. Ароматизатори. В деяких магазинах, в тому числі і в наших шоурумах подарунків, можна понюхати антисептик перед тим, як купувати і обрати той аромат, який найбільше сподобався. В наших шоурумах навіть представлені окремі тестери, якими можна скористатись, щоб відчути текстуру антисептика на руках.

Якщо ж немає можливості понюхати аромат, радимо віддавати перевагу вже відомим, перевіреним брендам як Mermade, Sanitizer, PocketBac та інші. Вони використовують якісні, приємні запашки, які не стануть потім розчаруванням.

 

3. Гель чи спрей? В обох варіантах є свої переваги та недоліки. Давайте розберемося.

Гель-антисептик:

+ компактний дизайн;

+ надовго вистачає;

+ часто містить зволожуючі капсулки;

- може лишати липке відчуття на руках, у випадку дешевих засобів.

Спрей-антиспетик:

+ зручно наносити;

+ легко і швидко висихає

- за рахунок рідкої консистенції, можуть містити менше зволожуючих елементів для рук і більше сушити шкіру.

Щоб уникнути недоліків, радимо знову ж таки обирати якісні бренди, які будуть дбати про якість складу, вашу шкіру рук і комфортне наненсення.

Антисептик з запахом 

Санітайзер з запахом у вигляді спрею

 

4. Догляд за шкірою рук. Так як в складі кожного антисептичного засобу є спирт, вони не тільки вбивають мікроби та віруси, але сушать нашу шкіру. Якщо ви активно користуєтесь антисептиком і часто миєте руки, як радить МОЗ, то не забувайте хоча б 2-3 рази на день користуватись зволожуючим кремом для рук, аби відновлювати живильний баланс.

Деякі бренди врахували цей негативний вплив і почали додавати в антисептичні засоби для рук зволожуючі, живильні масла. Їх наявність або відсутність можна також перевірити в складі на упаковці.

Наприклад, всередині гелевих антисептиків Mermade ви можете побачити маленькі, круглі капсулки – це екстракт алоє і вітамін Є, які завдяки капсулірованій формі, зберігають свої корисні властивості і починають діяти при розтиранні на шкірі, максимально дбаючи про її живлення та зволоження.

 

Як правильно користуватись антисептиком?

Важливо пам’ятати: використання антисептика не відміняє ефективності миття рук. Антисептик є швидким і доступним методом дезінфекції у тих випадках, коли немає можливості вимити руки.

1. Якщо це гель-антисептик, то нанесіть на долоню гель приблизно розміром з горошинку. Якщо це спрей-антисептик, то зробіть 2-3 розпилення, максимально близько до долоні.

2. Ретельно розітріть антисептичний засіб по долонях, між пальцями та не забувайте про нігтьові пластини.

3. Час обробки рук має бути не менше 30-60 секунд.

 

Тепер ви вже знаєте, як обрати якісний антисептик і все, що залишається – це визначитись з дизайном та ароматом, замовити декілька улюбленців собі та потішити рідних, колег чи друзів таким корисним сюрпризом.

Якщо немає можливості обрати аромат самостійно в шоурумі, то телефонуйте нам чи пишіть в інстагармі – ми з радістю полегшимо вам вибір і підкажемо найцікавіші аромати.

 

Санітайзер гель

З турботою про вас і ваше здоров'я, команда «ШОСЬ».